Gesinterd Steen met bijzondere eigenschappen.


DIKTES

Meer dan 50 modellen, 6 afwerklagen,
Bookmatch als natuursteen …

Neolith® is een baanbrekend compact en gesinterd oppervlak in een nieuwe en revolutionaire productcategorie, dat in het afgelopen decennium is ontstaan als antwoord op de meest vergaande architecturale behoeften.

Neolith® is het resultaat van een selectie van de beste grondstoffen en van een revolutionair en technisch hoogstaand productieproces, dat bekend staat als “Sintering”.

Hierdoor, en dankzij de talrijke uitgebreide kwaliteitscontroles in de hele productieketen, wordt een compact oppervlak van groot formaat en minimale dikte met bijzondere eigenschappen verkregen.

Neolith® Sintered Slab Tiles is ontworpen in Spanje door TheSize. Het is van 100% natuurlijk materiaal met bijzondere fysisch-mechanische eigenschappen, wat het geschikt maakt voor oneindig veel toepassingen binnen en buiten.


HEEL BIJZONDERE KENMERKEN

Bestand tegen hoge
Temperaturen

Verbrandt niet bij contact met vuur en geeft geen rook of giftige stoffen af.

Ondoordringbaar

Ondoordringbaar en bestand tegen vloeistoffen. Met een absorptieniveau dat haast gelijk is aan nul.

Bestand tegen krassen

Dankzij de hardheid van het oppervlak. is Neolith bestand tegen krassen en slijtage.

Gemakkelijk schoon te maken

Bestand tegen chemische schoonmaakmiddelen.

Bestand tegen UV-stralen

Omdat de kleur 100% natuurlijk is, wordt deze niet aangetast door blootstelling aan de zon of door extreme temperaturen.

Hygiënisch

Geeft geen schadelijke stoffen af. Het materiaal is volledig geschikt voor contact met levensmiddelen

Bestand tegen ijs en Vorst

Neolith® heeft helemaal niet te lijden van lage temperaturen

Geschikt voor ruimtes met hoge loopfrequentie

Dankzij de hardheid van het oppervlak.

Lichtgewicht

De platen van 3 mm dik wegen slechts 7 kg/m² en de platen van 12 mm slechts 30 kg/m².

Bestand
tegen Puigen

Hoge breeksterkte. Bestand tegen grote druk- en gewichtsbelasting.

100% Natuurlijk

Zonder hars. Er komen geen stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu.

100% Recyclebaar

Iedere plaat Neolith bestaat voor bijna 52% uit gerecyclede grondstoffen.


THESIZE
TECHNOLOGIES

Vier exclusieve technologieën

Na jaren van uitgebreid onderzoek gericht op innovatie beschikt TheSize nu over een hypermoderne productiefaciliteit voor het vervaardigen van hoogwaardige architectonische oppervlakken.

Vooral aandacht verdienen 4 exclusieve Technologieën, die alle vier toegepast worden bij Neolith, de ster van het bedrijf.

De technologie van het sinteren: compact en robuust resultaat met lange levensduur.

De 100% natuurlijke grondstoffen worden onderworpen aan zeer hoge druk en temperaturen. In de eerste fase gaat de massa grondstoffen door een pers, waar een kracht/druk van bijna 400 bar toegepast wordt. In de tweede fase gaat de zo ontstane plaat in een oven met een temperatuur van meer dan 1200 °C. Zo krijgt Neolith met de door de TheSize toegepaste sintertechnologie fysisch-mechanische kenmerken die volstrekt nieuw zijn in de bouwmaterialenindustrie.

Technologie Full Body: door-en-door decor.

Met de echte door-en-door technologie wordt ervoor gezorgd dat de gehele massa van de plaat dezelfde kleur en dessin krijgt. Er ontstaat een mooi doorlopend geheel, wat vooral winst oplevert bij de randen.

Deze technologie wordt toegepast bij 17 verkrijgbare modellen.

Technologie NAP (Neolith Airless Pistol): de ’soft touch’.

Een technologie die de Neolith-plaat een zacht aanvoelende textuur geeft, door deze te besproeien voordat hij de oven in gaat; het oppervlak wordt voorzien van een zijdeachtige toplaag, de bekende Silk-afwerklaag.

Technologie NDD (Neolith Digital Design): digitale decoratietechniek.

Door TheSize ontwikkelde techniek die een ware revolutie betekende en de mogelijkheden voor designs van Neolith enorm vergroot heeft, in de vorm van veel rijkere detaillering en een verbluffende graad van realisme.

Deze technologie wordt toegepast bij meer dan 30 verkrijgbare modellen.

Full Body Veining

Sinds Neolith® voor het eerst op de markt kwam in 2009 streeft het merk ernaar om oppervlakken te vervaardigen die het originele materiaal zo dicht mogelijk benaderen, maar dan wel met de verbeterde bestendigheid en kenmerken van Gesinterd Steen.

Van duurzaam, high-definition digitaal design tot een steeds betere organische samenstelling – Neolith® positioneert zich als pionier in de sector door dessins te creëren die precies lijken op complex echt steen en natuursteen, zoals marmer en graniet, evenals hout en gepatineerd metaal.

Nu gaat dit marktleidende merk een stap verder in hyperrealisme: het is erin geslaagd een essentieel detailniveau te bereiken waar de branche al tien jaar lang mee worstelt.

Na zeven jaar intensieve research en ontwikkeling heeft Neolith® nu het genoegen om een revolutionaire baanbrekende innovatie voor Gesinterd Steen bekend te maken: Full Body Veining Technology.

Neolith® Full Body Veining, door-en-door-adering, is een mijlpaal in de sector en is speciaal gecreëerd voor dikkere platen. Onlangs waren twee van de nieuwe Neolith®-dessins te zien in Verona, Italië, waar bezoekers van de expositie ‘X-jarig jubileum’ van het merk de kans kregen om het hoge verfijningsniveau van de adering van de platen te bewonderen.

In 2020 wordt de nieuwe technologie geïntegreerd in het kleurenassortiment, met de bedoeling om in de toekomst nieuwe Neolith® Full Body Veining collecties te lanceren.


OVERZICHT KENMERKEN TECHNISCHE KENMERKEN

Blad met technische gegevens van Neolith®

Thickness Specific Characteristics

La información antes mencionada es derivada de pruebas periódicas hechas con producto real procedente del proceso de fabricación. Los datos son actuales y precisos según nuestro leal saber y entender. Esta hoja de datos y las propiedades del producto pueden cambiar sin previo aviso. Los usuarios, proveedores y distribuidores deben comprobar que las fichas de datos que tienen, son los más recientes. Para obtener más información sobre Neolith visita www.neolith.com.