Neolith® + Pureti = Zelfreinigende en Duurzame Gevels

Luchtvervuiling is een serieus probleem in de grote steden. In veel gevallen wordt grens van wat veilig is voor de gezondheid van de mens overschreden. In deze zin is in Europa al een richtlijn goedgekeurd krachtens welke in 2050 de EU zijn broeikasgasemissies met 80% verminderd moet hebben ten opzichte van de niveaus van 1990.

Neolith wil een antwoord bieden voor dit ernstige probleem en een bijdrage leveren aan bescherming van het milieu. Daarom brengt het bedrijf een revolutionaire behandeling voor zijn gevellijn SKYLINE op de markt: PURETI.

Neolith, voor een schonere planeet voor ons allemaal.

Wat is Pureti?

Een behandeling op waterbasis met titaandioxidenanodeeltjes die op Neolith gespoten wordt om een fotokatalytisch, zelfreinigend en vervuilingswerend effect te creëren.

Wat doet het?

Door behandeling met Pureti wordt een constante zelfreiniging van de gevels bereikt, waardoor de verontreinigende stoffen verminderen en de luchtkwaliteit verbetert.

Hoe werkt het?

La tecnología Neolith®+Pureti crea superficies autolimpiantes que purifican el aire mediante dos procesos fundamentales: FOTOCATÁLISIS y SUPERHIDROFILIA.

Las fachadas de los edificios, con el paso del tiempo se van ensuciando y llenando de agentes contaminantes llevados por el aire hasta la superficie.

Cuando la superficie entra en contacto con la luz solar (o algunas luces LED) se activan las partículas de dióxido de titanio, que utilizan la energía lumínica para transformar la humedad del aire en agentes oxidantes, que destruyen las partículas de dióxido de nitrógeno y agentes contaminantes y las transforman en vapor de agua y sal.

Dit proces wordt FOTOKATALYSE genoemd en het herhaalt zich miljoenen keren per seconde, totdat alle vervuilende stoffen vernietigd zijn, zodat het oppervlak zich continu zelf reinigt.

En om de behandeling compleet te maken, treedt er SUPERHIDROFILIE op. Dankzij de eigenschappen van ‘Neolith + Pureti’-gevels verspreidt het water zich gelijk over het oppervlak, waardoor de resterende vuildeeltjes afgevoerd en vernietigd worden. Het oppervlak wordt helemaal schoon. Er blijven zelfs geen watersporen achter.

¿Qué ventajas ofrece?

AUTOPULIZIA, grazie all’effetto fotocatalitico che si sviluppa.

DECONTAMINAZIONE, perché neutralizza le sostanze nocive per l’ambiente.

AZIONE ANTI-BATTERICA, perché blocca la proliferazione di microbi.

AZIONE ANTI-ODORI, con eliminazione totale dei cattivi odori organici.

ANTI-ALLERGIA, perché purifica continuamente e migliora l’aria che respiriamo.

Elk 4m2 = decontaminatie effect van een boom.

Elke m2 = Verwijder 1 auto uit de omloop voor 1 jaar.

Milieucertificaten

De technologie Neolith + Pureti is NSF-gecertificeerd en de keuze voor deze technologie in het bestek levert LEED-punten op.

Het project van de Europese Unie waarin Pureti, iScape, is uitgeroepen tot de 2020-horizon, is een van de technologische storingen die de Europese Unie in de komende 60 jaar zal vormen.