NEOLITH®
Systeem STRONGFIX

Gemengd verborgen profielsysteem

Het STRONGFIX-systeem is een gemengde vorm (chemisch en mechanisch) van een onzichtbaar profielsysteem, dat werkt door de druk die door het systeem uitgeoefend wordt op het onderste deel van de Neolith-plaat. 

De tegels zijn in de fabriek voorzien van een profiel in de lengterichting aan boven- en onderkant. Bij dit STRONGFIX-systeem kan de rug van de plaat in het midden bewerkt worden, voor die gevallen waarin dat nodig is vanwege de afmetingen van de platen. Aan de achterkant van de plaat (tegel) kan dan een dubbele gleuf en een hoek van 45° (in de vorm van een zwaluwstaartverbinding) aangebracht worden. Daarin kunnen twee aluminium profielen aangebracht en vastgezet worden met MS-kit. Deze houden dan de Neolith-tegel vast. 

Deze metalen profielen zijn het raamwerk waaraan de tegels hangen. Het is een buitengewoon handig systeem, omdat de platen heel gemakkelijk verwijderd en vervangen kunnen worden.

Systeem STRONGFIX staat gemakkelijk verwijderen en vervangen toe, altijd als dat noodzakelijk is.

Het systeem bestaat uit verticale aluminium profielen die de steunen dragen. Door middel van de steunen kunnen de aluminium profielen in de vorm van een T helemaal vlak gemonteerd worden, waarbij iedere mogelijke afwijking van de te bekleden gevel gecorrigeerd wordt. 

 

De panelen worden vastgezet met de hand op een horizontaal profiel met een mechanisch bevestigingssysteem in de lengterichting van twee aluminium bevestigingsprofielen. 

Dit aluminium systeem is onzichtbaar, door de manier waarop de tegels bewerkt worden en de profielen vastgezet worden. Zo wordt het risico opgeheven dat de Neolith-tegels loskomen van het raamwerk bij breuk. Om deze reden wordt dit systeem beschouwd als het veiligste dat momenteel op de markt is. 

Bovendien komen de Neolith-platen perfect uitgelijnd aan de horizontale structuur te hangen, met een esthetische afwerking waarbij de verticale voeg gesloten is, zonder dat het nodig is om de hoeveelheid verticale profielen te vergroten.